Produkcija

 

 
 
 
 
 
 

Briežu gaļas produkti

Saimniecība realizē svaigu briežu gaļu vakuumiepakojumā un briežu gaļas konservus.

 

Šogad esam izgājuši bioloģisko lauksaimniecību sertificējošās institūcijas pārbaudi un saņēmām pozitīvo lēmumu. Saskaņā ar noteikumiem, pirmajā gadā pēc kontroles institūcijas pozitīvā lēmuma sākās divu gadu pārejas periods uz bioloģisko lauksaimniecību, kura laikā lauksaimniecības produktus vēl nedrīkst pārdod ar norādi, ka tie ir bioloģiskie. Nākamgad- 2015. gadā- saimniecībā saražoto produkciju varēs marķēt "pārejas periodā uz bioloģisko lauksaimniecību". Ar 2016. gadu mūsu produkciju attiecīgi varam marķēt kā bioloģisko. Pēc būtības jau šobrīd ir jāievēro visi bioloģiskās lauksaimniecības noteikumi.

 

Pircēji ir atzinīgi novērtējuši dažādu recepšu konservus, un tiek strādāts pie jauniem produkcijas veidiem.

No šī gada rudens mūsu konservi tiek pārdoti RIMI bioloģisko un vietējo produktu nodaļās ‘Klēts’.

 

Receptes no svaigas brieža gaļas

Sautēta brieža gaļa:

  • apcept grieztus sīpolus un burkānus
  • tajā pašā vai citā pannā apcept nelielos gabaliņos (ap 2cm) sagrieztu brieža gaļu
  • tad savienot visu kopā vienā dziļā pannā vai katlā, pieliet ūdeni un sautēt ap 30-40 min., līdz gatavībai
  • pašās beigās, jau pie izslēgtās uguns, pievienot skābo krējumu - cik nu garšo- var tikai 2-3 ēdamkarotas, var vairāk

Cepeškrāsnī sautēta brieža gaļa:

  • Apcep šalotes sīpolus (vai parastos sīpolus), burkānus, blanšētus svaigus tomātus (bez mizām)
  • Atsevišķi apcep nelielos gabaliņos sagrieztu gaļu
  • To visu liek sautējamā traukā ar vāku, pievieno pavisam nedaudz ūdeni, tomātu pastu (mērci), garšvielas (var likt piparus, daudz rozmarīna, nedaudz sāli, kādu lauru lapu) un liek sautēties cepeškrāsnī apmēram 40 min